Recyclebox doneert iPads voor coronapatiënten UMCG

In april deed de Intensive Care afdeling verpleegkunde van het UMCG een oproep via een persoonlijk Twitter-account. Het is het weekend dat de ambulancebus voor het eerst coronapatiënten vanuit het zuiden van het land naar het UMCG heeft overgebracht. Patiënten moesten verplaatst worden omdat de zuidelijke ziekenhuizen de toeloop van patiënten niet meer aankonden.

In het UMCG wordt er opgeschaald. Er worden extra IC-bedden ingezet. Maar daar komen ook problemen om de hoek kijken. Want hoe leg je contact tussen de patiënten en hun familieleden in Brabant? Omdat op het UMCG de apparatuur ontbreekt wordt een oproep gedaan via twitter: “wij zijn dringend op zoek naar iPads. Ze worden gebruikt bij het contact tussen familie en patiënt. Welke ondernemer, welk bedrijf kan helpen ?”

Het Groningse universitaire ziekenhuis zocht een stuk of veertig apparaten.
“Wij zagen toevallig de oproep voorbij komen en hadden nog een tiental apparaten liggen, die gedateerd waren en beperkt gebruikt konden worden” ,verteld Thea de Vries van Recyclebox. Onze revisie-afdeling heeft ze geschikt gemaakt voor videocontact. “Prachtig dat we op deze manier kunnen bijdragen. Wij voelden dat we vanuit onze eigen rol en overtuiging, iets moesten doen. De zorg levert momenteel een fantastische prestatie aan de mensen die dat zo hard nodig hebben. Dat wij daar op deze manier iets aan bij kunnen dragen, maakt ons dankbaar en trots”, aldus Thea de Vries.

UMCG: “Jullie persoonlijk bedanken zal helaas niet gaan, maar namens alle collega’s werkzaam op de IC’s van het UMCG, heel hartelijk dank voor alle iPads die jullie schonken.”